Underbara museer

By:

Ett museum är inte längre bara en plats där man tar del av historia. Inte längre bara en plats där man lär sig någonting nytt. Idag är många museer ett samhällscentrum där människor från alla skikt möts och utbyter tankar och idéer. För att i en plats där man kan ta del av historien kan man också samlas för att hjälpa att forma morgondagens historia. I den här artikeln kommer vi att berätta varför museet är en sådan fanatisk plats.

En affärsmöjlighet i museet?

Det krävs tusentals anställda för att driva några av de hundratals museum som finns i Sverige och det krävs ett stort antal företag och samhällspartners för att hålla dem aktiva. Museer behöver allt från tryckerier, till videoövervakning, till lim, och mycket, mycket mer. Det betyder att de förlitar sig på många andra företag och deras tjänster runt om Sverige. Om du själv inte arbetar för ett museum kan du använda dina tjänster i din fördel. Förslagsvis kan du säga att du kommer erbjuda dem en av dina tjänster, eller donera en viss mängd pengar, om du får använda någon av de sakerna som de har i sina museer. Alternativt kan du som har en entreprenörsanda i dig starta ditt eget museum. Det finns flera olika sätt att arbeta tillsammans med museer om du ger det en chans. Och vem vet kanske bli det du som öppnar nästa museum i Sverige.

Museer behöver din hjälp för att fortsätta inspirera människor

De flesta museer i Sverige är icke-vinstdrivande och har som syfte att utbilda och informera, inspirera och engagera sina besökare runt om i Sverige. Det betyder att de behöver hjälp från besökarna, medlemmarna och donatorer för att de ska kunna fortsätta driva sin verksamhet. Tyvärr känner få människor till att museer inte är vinstdrivande. Ofta betalas ett medlemskap av sig själv efter de första tre besöken i ett museum. Och du kan fortsätta att besöka samma museum gång efter gång året ut. Om du gillar kulturella institutioner och vill fortsätta besöka dem år efter år kan du gör en donation eller skriva upp dig för ett medlemskort och känna dig stolt över att du bidrar till att stötta de svenska museerna runt om i landet.

Museer hjälper att förändra och stärka samhällen

Studier har visat att genom att skapa ett samlingsplatser i samhällen som museer så uppmuntrar det till förändring och utveckling i samhället som helhet. I takat med att alt fler museer fungerar mer och mer som samhällscentrum genom att tillge tillgång till de senaste studierna och nya idéer, har de också blivit hot-spots för samhällsförändring. I museer så uppmuntras även barn att ta ansvar över och hjälpa utforma sina samhällen vilket gör att det växer upp en generation med en annan typ av vilja att forma och påverka sitt närområde. Museet är alltså inte bara en plats där man tar del av historia utan där man också hjälper till att forma morgondagens historia. Därför är det så viktigt att museer också arbetar efter demokratins principer och inte svartmålar eller smutskastar andra delar av samhället.

Museer hjälper att förändra och stärka samhällen

 


Kommentarer är stängda.