Museum i Grekland

By:

I Grekland finns det många bra museer att titta in om man befinner sig i landet. De har allt från olika konstmuseum för de som är intresserade av konst till historiska museum. Beroende på vad man är intresserad av att titta närmare på när man befinner sig i Grekland så finns det eftersom de har mycket att erbjuda. Vilka är några av Greklands bästa museum och vilka är de som man bör besöka när man är befinner sig i landet?

Fem olika museum som man bör besöka i Grekland

Casa parlante museum som ligger i Kurfu i Grekland är ett litet historiskt museum. Är man intresserad av att ta sig tillbaka till 1800-talet för en stund så är Casa parlante ett bra alternativ till det. Det är ett unikt museum där man får se historian komma till liv genom att få berättat för sig hur människor levde under den tiden med hjälp av robotteknik, gamla möbler samt en guide får man en hög med intressant information. En intressant och unik upplevelse för den som är intresserad av historia och har man intresse för just 1800-talet är det såklart ett plus i kanten. Averoff Gallery är ett konstmuseum som ligger i Metsovo som den som gillar konst bör besöka för att se de vackra tavlorna. Museet invigdes 1988 då med 200 olika tavlor och skulpturer gjorda av konstnärer från Grekland. Då det blivit ett populärt konstmuseum har museet sedan invigningen blivit större än så. Ett måste att besöka för den som är intresserad av konst.

Archaeological Museum of Thebes har kommit att bli ett otroligt viktigt historiskt museum i Grekland. Detta beror främst på att de har samlingar som är helt och håller unika. Museets utställning innehåller uppgrävningar från Paleolitikum (äldre stenåldern) till efter Bysantinska rikes tid. Det är ett stort museum som har mycket intressant att berätta med deras unika samlingar. Archaeological Museum of Thebes är rena himmelriket för den som är intresserad av historia men även för den som kanske inte kan så mycket om historia idag men är som intresserad av att lära sig mer. Ett måste att besöka om man befinner sig i Thebe. Är man intresserad av att besöka museet men är på semester i Aten så tar en bilresa till Thebe ungefär en timme. Nya Akropolismuseet som ligger beläget i Akropolis (i Aten) är ett populärt museum som ha flera miljoner besökare varje år. Det tog ungefär 30 år för byggnaden att bli färdig men till slut blev det klart för besökarna att ramla in. Det är ett museum med många antika statyer. Ett måste för den som är intresserad av historia eller bara vill besöka ett unikt museum som är riktigt stort, hela 14 000 kvadratmeter så att det finns mycket att titta på förstår man. The House of Shadow är ett litet konstmuseum som ligger i Xanthi. Museet bjuder på unika konstverk som måste upplevas med egna ögon för att förstå hur speciella konstverken är. Det är inte bara ett museum för den konstintresserade utan även för den som inte är det kommer att häpnas av den unika konsten.


Kommentarer är stängda.