Mer om konstnären Claude Monet

By:

Claude föddes den 14 november 1840 i Paris och avled 5 december 1926. Han blev 86 år gammal. Denna man var en fransk konstnär som för det mesta målade landskapsmålningar och händelser som sker på vardagen. Redan vid tidig ålder började Claude med målning. Han studerade med den franska landskapsmålaren Eugene Boundin som även var en konstnär.

Mest kända tavlor

En utav dem mest kända tavlorna som Claude skapade var näckrosdammen. Något som inspirerade honom var just naturen. Claudes konstverk har inte alltid varit världsberömda, även om dem är det just idag. På 1800-talet blev han aldrig uppskattad av 1800-talets konstkännare. Han började på senare tid skapa seriemålningar.

Claude’s första barn och hustru

Claude fick sitt första barn som fick namnet Jean med en kvinna vid namn Camille Doncieux. Några år senare gifte sig Camille med Monet. Något som han tyckte var underbart var att måla av Camille, hans kärlek till henne var oerhört stor.

Camille avled, vilket Claude tog mycket hårt på. Han var svårt deprimerad i en väldigt lång period. Trädgården som ägdes av Claude hade en berömd näckrosdamm som hjälpte honom ut från denna svåra depression som han led av. Detta är idag ett museum. Det tog en väldigt lång tid innan Claude hittade kärleken igen, men efter mycket om och men hittade han sin kärlek på nytt. Denna kvinna hette Alice och hon betydde väldigt mycket för Claude hon också. Men självklart kunde ingenting ersätta Camilles kärlek. Det Claude gjorde medan Camille låg avliden på dödsbädden var att måla av henne med en stor sorg.

Böcker om Claude Monet

Det finns en massa olika böcker som handlar om själva konstnären Claude Monet. Det finns olika handlingar, om hans konstverk, om hans liv mm. Det kanske inte är så många som vet om att det finns olika filmer om konstnären också. Exempelvis Jag, Claude Monet. Denna film avslöjar ett inre komplicerat, kreativt och känslosamt liv. Även fullt utav stunder med en svår depression men även ett lyckligt skapande. Dem som tittar på denna film får även ta del av Claudes målningar som är över hundra stycken, och även får man följa med på hans resa från en tonåring som var begåvad, till en mästare han som blev på äldre dagar. Denna film är gjord utav regissören Phil Grabsky.

Museum

Det finns olika museum angående Claude Monet. Som exempelvis Mone-museet i Giverny och konstmuseet i Göteborg  (Claude Monet – picture of museum of fine art).

Besök Claude Monets hus

Om man vill och är intresserad utav att få veta lite mer om hur Claude bodde och vart han arbetade i 40 år så har man chansen att få en verklig syn på hur det såg ut. Även denna trädgård som har beskrivits i texten kan man även få se. Detta kan vara en otrolig upplevelse, speciellt för dem som älskar det Claude har åstadkommit. Man kan bara inte missa denna chans att få se huset och trädgården som ligger i Paris i Giverny. Detta är en dagstur.

Besök Claude Monets hus

Kommentarer är stängda.