Gallerier och museum världen över, Österrike

By:

Vart man än befinner sig i världen så finns det många goda anledningar till att besöka de olika gallerierna och museum som finns i landet där man befinner sig. I Varje land finns det ett blandat utbud av olika museum som på ett eller annat sätt sticker ut men det kan såklart vara svårt att veta vilket museum man bara inte får gå minste om när man befinner sig i ett visst land vare sig man är där när man reser eller för att man faktiskt bor i landet. I Österrike finns det många olika gallerier och museum kanske främst i Wien men när utbudet av bra museum är stort så kan det istället vara svårt att veta vilka gallerier och museum som är värt att besöka.

5 måsten att besöka i Österrike för den konstintresserade

Museum

Belvedere Museum är ett måste både för den som anser sig ha konsten som intresse och för den som inte än kan så mycket om kost. Det som gör att Belvedere sticker ut är att museet ligger beläget inne i slottet med samma namn i landets huvudstad Wien. Det är ett konstmuseum med stort utbud och man kan därför vänta sig att de både modern konst men också betydligt äldre konst från bland annat medeltiden. Belvedere är inte bara ett museum för den som brinner för konsten utan också ett måste att besöka för den som är intresserad av historia.

Kunsthaus Wien är ett annat museum som man inte får gå miste om man är intresserad av konst. Galleriet är formgivet av ingen mindre än den talangfulle konstnären Friedensreich Hundertwassers. Vill man ha chansen att se hans konst är det just Kunsthaus Wien man måste besöka eftersom det bara är där som hans konst finns. Skattkammaren är inte bara ett museum för den som är intresserad av att titta på konsten utan även för den som vill ta del av konsthistoria. Skattkammaren ligger beläget i Hofburgpalatset i Wien och är ett museum som man inte bör gå minste om när man befinner sig i staden. För att få ut så mycket av sin vistelse som det är möjligt kan en smart idé vara att boka en guide.

WestLicht som ligger i Wien är ett litet museum med stor karaktär och ett absolut måste för den som vill titta på vackra foton. Kort och gott så är det ett museum för den som är fotointresserad och bjuder på allt från otroliga samlingar av kameror till bilder som man kan gå runt och titta på i timmar om man så vill.

Mozart Audio and Video Museum är ett av de museum i Österrike som inte ligger beläget i landets huvudstad men som ändå är ett måste att besöka för ung som gammal. Mozart Audio and video museum ligger i Salzburg vilket även är Mozarts hemstad och bara det är såklart en god anledning till att besöka staden. För den som gillar Mozart så är givetvis ett museum där han står i centrum ett måste.


Kommentarer är stängda.